Geachte meneer, mevrouw,

In de eerste plaats zal ik me voorstellen. Ik ben Inge Blokpoel, woonachtig in Bennekom. Van oorsprong ben ik groepsleerkracht basisonderwijs. Later ben ik  7 jaar werkzaam geweest als activiteitencoördinator op een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Momenteel werk ik als Remedial Teacher op een basisschool.

Daarnaast ben ik moeder van drie kinderen, van wie de jongste een autisme spectrum stoornis (ASS) en een licht verstandelijke beperking heeft. Over deze zoon heb ik in 2005 Loslaten uit liefde en in 2007 de verhalenbundel Jij begrijpt mij, hè mam! geschreven. In 2010 is mijn derde verhalenbundel verschenen, getiteld Moeder op afstand.

De bundels gaan over het moederschap als je kind een beperking heeft, het leren omgaan met het anders-zijn van je kind en wat de impact is op je gezinsleven, gedragskenmerken van kinderen en jongeren met ASS en het uit-huis-wonen/loslaten van je kind.

Deze verhalen geven veel herkenning en erkenning bij ouders. Maar ook voor professionele hulpverleners zullen ze een eyeopener zijn. Deze laatste groep leert in theorie welke stadia een ouder doorloopt als hun kind elders gaat wonen, maar met welke emoties dit proces gepaard gaat, spreekt uit de verhalen die ik heb geschreven.

Voor meer informatie en een voorproefje uit mijn boek verwijs ik u naar mijn website www.jelmereninge.nl

Met vriendelijke groet,

Inge Blokpoel